Fauxhouten jaloezieën hebben de laatste jaren een grote populariteit verworven als overtuigend alternatief voor massief hout. Fauxhouten jaloezieën bestaan uit vinyl/PVC of composiet houtmateriaal. Het feit dat ze op een efficiënte manier de exotische aantrekkingskracht van natuurlijk hardhout nabootsen tegen een fractie van de prijs, maakt ze favoriet bij huiseigenaren. Hier zijn een paar van de belangrijkste voordelen van fauxhouten jaloezieën die ze boven de bruikbaarheid en functionaliteit van echte houten jaloezieën plaatsen.

De prijsfactor

De redelijke en betaalbare prijs van nephout maakt het een geweldige optie voor alle huiseigenaren. Faux houten jaloezieën kunnen u die high-end blik geven terwijl het blijven binnen uw begroting.

Vochtigheid en Temperatuurbestendigheid

Omdat imitatiehout van vinyl of PVC is gemaakt, zijn ze veel beter bestand tegen omgevingsvochtigheid en temperatuurveranderingen dan echt hout. Houten jaloezieën hebben een groot nadeel in termen van hun snelle reactie op vocht, waardoor het oppervlak vaak opzwelt, uitzet of zijn vorm verliest. Bij regelmatige slijtage vervaagt de beschermende polish van de echte houten jaloezieën.

Verzorging en onderhoud

Echt houten jaloezieën vereisen speciale zorg voor reiniging en onderhoud. Aan de andere kant worden nephouten jaloezieën gemaakt van materiaal dat gemakkelijk kan worden afgeveegd en gereinigd, zonder de afwerking te beschadigen.

Duurzaamheid en sterkte

Fauxs zijn taaier en duurzamer dan hun natuurlijke houten tegenhangers.

Milieuvriendelijkheid

In tegenstelling tot natuurlijk hardhout dat wordt verkregen door het kappen van bomen, zijn nephouten jaloezieën samengesteld uit synthetische materialen die in belangrijke mate bijdragen tot het behoud van het milieu. Het feit dat deze jaloezieën recyclebaar zijn, draagt ook bij tot een aanzienlijke vermindering van de inzameling van afval aan het einde van de cyclus op stortplaatsen.